Lille opbremsning i det private byggeri - Bygherreforeningen

Nyhed -

23/03/2018

Lille opbremsning i det private byggeri

Byggeriets travlhed ser ud til at fortsætte ind i resten af 2018. Men modsat tidligere målinger er det ikke det private, som trækker væksten, viser nye tal fra Byggepipeline. Målingen registrerer alle planlagte offentlige og private byggeprojekter, der igangsættes inden for de kommende 12 måneder.

Lige nu er der planlagt for 89 mia. kr. byggeprojekter på over 50 mio. kr., hvilket er en stigning på knap en mia. sammenlignet med for tre måneder siden. Mens der sker en stigning for både regioner og kommuner, er bemærkelsesværdigt, at det det private igangsætter for 3,5 mia. mindre byggeri det kommende år, og at der samtidig sker et fald i byggeaktiviteten i Københavnsområdet. Det har ellers været det primære vækstområde de senere år.

bp 18

”Det ser ud til, at det private marked lige afventer udviklingen, og at vi måske lige nu ser et topniveau rent aktivitetsmæssigt på det private ejendomsmarked i København”, fortæller udviklingsdirektør hos Byggefakta, Jens Slott Johansen.

Han understreger dog, at det er for tidligt at sige, om det er en tendens eller et forbigående fænomen.

For Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang, er tallene udtryk for, at der en vis fornuft indbygget i branchen: ”For at undgå overophedning i det pressede marked må bygherrerne planlægge deres udbud i forhold til at udnytte kapaciteten. Samtidig begynder kreditrestriktionerne på boligkøb i de store byer at virke, og det bidrager til at væksten løjer lidt af”.

bp 18geo

Du kan downloade den samlede pipeline her.

Nyheden er skrevet af Lars Bertelsen lb@bygherreforeningen.dk

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev