Indflydelse, udvikling og netværk for professionelle bygherrer

Seminar: Bygherren for bordenden med optimeret beslutningsgrundlag

Optimer dit beslutningsgrundlag med ledelse og styring af byggeprocessen

Få optimeret dit beslutningsgrundlag og placer dig for bordenden i dine projekter med et godt greb om byggeriets styringsredskaber. Dette seminar giver dig indsigt i, hvordan du med begreber som kvalitetsmål, videndeling, data og åbenhed i samarbejdet kan styrke dig som bygherre i beslutningerne og dermed etablere grundlaget for bedre en byggeproces med dine samarbejdspartnere.

På seminaret diskuterer vi, hvordan du kan skabe overblik over tid, projektflow, risici og økonomi, så du får det bedste udgangspunkt for at træffe gode beslutninger. Med oplæg fra en række af byggeriets frontløbere bliver du præsenteret for tilgange og metoder, som du kan anvende i egen organisation.

Vi drøfter aspekter som bæredygtighed, digitalisering, arbejdsmiljø og styring med afsæt i konkrete cases. Seminaret giver dig dermed et indblik i en række af byggeriets facetter, så du får inspiration til, hvordan du kan sætte dig for bordenden i byggeprojektet.

Indhold
Seminaret kommer omkring byggeriets forskelige aspekter fra planlægning og styring af processerne til bæredygtighed og arbejdsmiljø. På seminaret tager vi således fat i, hvordan du som bygherre kan inddrage nye styringsmetoder til byggeprocessen ved at drøfte erfaringer og holdninger til:

• Hvordan du anvender overblik over tid, projektflow, risici, økonomi og selve byggeriet til at øge dit manøvrerum som bygherre?
  • Hvordan digitalisering og andre styringsredskaber kan være med til at forme og forbedre samarbejde og kommunikation?
  • Hvordan vi får etableret rammerne for det gode tillidsfulde samarbejde side om side med en transparent proces med systematisk og valid dataindsamling, videndeling og åbenhed?

09.30: Ankomst med morgenkaffe og croissanter

10.00: Velkomst og præsentationsrunde

10.20-10.50: Bæredygtighedskrav og VE-fokus som mål for processen og det færdige byggeri
Hvordan tænker Aarhus Kommune byggeri og drift sammen? Og hvad det giver af styringsmuligheder som bygherre?
Bente Damsgaard Sejersen, projektchef, Aarhus Kommune og formand for Bygherreforeningens Bæredygtighedsudvalg

10.50-11.30: DGNB som kvalitetsstyringsredskab: Hvordan får bygherren det ønskede byggeri – både ydelses- og kvalitetsmæssigt?
Flere og flere offentlige og private bygherrer stiller krav om bæredygtigt byggeri, og mange vælger at begynde med den velafprøvede DGNB-ordning. Men bogstaverne er ikke nok i sig selv – der skal stilles krav til både projekt og proces.
Jesper Ring, bygherrerådgiver og partner i DOMINIA AS, direktør i BDB-metoden aps og underviser på Green Building Councils uddannelse i bæredygtighedsledelse

11.30-12.00: Big Data til planlægning og styring af byggeriet
Hvordan udvælger vi de rigtige data? Hvordan vedligeholder vi dem? Og hvordan nyttegør vi dem så vi undgår flaskehalse og ledig kapacitet?
Kristina Ekkersgaard, arkitekt, og Kristian Birch Pedersen, direktør, ph.d., Exigo

12.00: Frokost

13.00-13.40: Den aktive bygherres krav om transparens
Hvordan øger det bygherrens gennemslagskraft, når der er gennemsigtighed om byggeriets fremdrift?
Niels Nielsen, projektchef, Carlsberg Byen P/S

13.40-14.20: Arbejdet bag byggeriets business case
Hvordan kobler du business casens økonomiske dimension til kvalitet, tid og risiko? Og hvordan stiller du de gode spørgsmål til rådgivere og producerer beslutningsduelige oplæg til bestyrelsen?
Claus Roikjer, chef, Gentofte Ejendomme

14.20-14.50: 14.20-14.50: Økonomistyringsmodel: Sæt dig for bordenden ved tidligt at arbejde med økonomi på et oplyst grundlag
Hvordan giver bygherrens tidlige arbejde med økonomi robuste beslutningsprocesser og større beslutningskraft?
Lars Blaaberg, partner, V2C

14.50-15.20: Det gode arbejdsmiljø - hvordan bygherrer løfter dette ansvar
Ringe sikkerhed og dårligt samarbejde er alt for ofte årsager til ulykker og konflikter i byggeriet. Hvoran lærer vi af konkrete erfaringer og initiativer fra praksis?
Signe Mehlsen, konsulent, Videntjeneste om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere

15.20-15.50: Bygherrens manøvrerum
Når man bygger til produktion er alle forsinkelser tabt produktionstid og hermed indtjening. Det kræver, at man som bygherrer i særklasse mestre at udvikle og udvide sit manøvrerum. Hør hvordan projekter i fx Iran, Algeriet og Rusland stiller krav om at kunne arbejde med en differentieret (simplificeret) projekt model end hvad Novo Nordisk normalt arbejder med.
Jacob Lund Hallengreen, Senior Project Manager, Novo Nordisk Globale Project Office

15.50: Refleksion og opsamling

16.00: Farvel og tak for denne gang

Gennemgående facilitatorer